online hulp

Microsoft maakt Windows 10 Pro gratis | Knoworries

 In Windows

Gebruikers van Windows 7 Pro en Windows 8/8.1 Pro, zoals bedrijven binnen het MKB, krijgen de kans om in het eerste jaar gratis te upgraden naar Windows 10 Pro. Dat maakt Microsoft bekend in een blogpost. Knoworries is al geruime tijd aan het testen met de eerste preview versies van Windows 10. Het is leuk om te zien hoe Microsoft in deze versie alle “wetmatigheden” zoals we die van vorige versies kennen op de schop gooit. Diverse versies van het start menu, het control panel maar ook de manier waarop store apps worden weergegeven zijn al in diverse gedaantes in de diverse builds gepresenteerd.

Het besturingssysteem van Microsoft kent normaal gesproken drie versies, een consumentenversie, een Pro-versie en een Enterprise-versie. Dit is ook het geval bij Windows 10. Windows heeft bekend gemaakt dat niet alleen de consumentenversie van Windows een gratis update naar Windows 10 zal krijgen, maar dat dit ook geldt voor de Pro-versie, zo vermeldt Microsoft in zijn blogpost. Voor de Enterprise-versie zal gewoon moeten worden betaald. Bovendien wordt een Windows device dat is geüpgraded naar Windows 10 vanaf dat punt actueel gehouden via Windows Update. Ook dit is gratis.

 

Long Term Servicing branches
In zijn blog brengt Microsoft nog meer nieuws naar voren over de bedrijfsversie van Windows 10. Zo worden er ‘Long Term Servicing branches’ aangeboden aan klanten die behoefte hebben aan meer controle in de manier waarop updates worden aangeboden en op welk moment de update plaatsvindt. Op deze Long Term Servicing branches wordt meer flexibiliteit geboden via Windows Server Update Services (WSUS) waarmee klanten volledige controle over de interne verdeling van updates hebben met bestaande beheeroplossingen zoals System Center Configuration Manager.

 

Current branch for Business
Maar organisaties hebben ook te maken met eindgebruikerstoestellen die niet bedrijfskritisch zijn. Wanneer je deze devices echter wel als bedrijfskritisch behandeld, kan dit leiden tot onnodige kosten en complexiteit, zegt Microsoft. Voor deze gevallen introduceert Microsoft een nieuwe aanpak voor bedrijfsklanten, namelijk de ‘Current branch for Business’. Wanneer organisaties devices op de ‘Current branch for Business’ zetten, kunnen zij feature-updates ontvangen nadat de kwaliteit en applicatie-compatibiliteit hiervan is beoordeeld in de consumentenmarkt. Hierdoor hebben it-afdelingen meer tijd om deze updates te valideren in hun omgeving op hetzelfde moment als veranderingen aan consumenten worden aangeboden.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search