online hulp

Microsoft is hip, Apple daalt met stip. | Knoworries

 In Windows

Veel mensen in mijn naaste omgeving zweren bij Apple producten, ik heb die liefde voor Apple nooit gehad.

Microsoft heeft gebruikers, Apple heeft fanspcmacholdhands

Nooit hoorde ik Apple gebruikers over de prijs. Zenuwachtig was iedereen als er een nieuwe iOS update uitkwam. Massaal werd deze update direct geïnstalleerd om alle nieuwe mogelijkheden in gebruik te nemen. Terwijl men bij een nieuwe Windows update vaak begint te zuchten. Nieuw type iPhone? De nieuwste iPad? Mijn ouders wisten ervan. Het was immers een item op het NOS acht uur journaal, er lagen wel 100 “early  adopters” met slaapzakken voor een Applestore. Een jaloersmakende marketingmachine. De overname van Nokia door Microsoft haalde de late editie van Hart van Nederland niet eens.

Microsoft topman bedacht een briljante move

Het Apple virus heeft mij nooit kunnen bevangen, ik ben die trouwe Windows gebruiker. Nog wekelijks word ik met mijn Microsoft smartphone uitgelachen dat de populaire apps voor Android en iOS wellicht over 2 jaar al voor Windows Phone geschikt worden. Er zijn simpelweg te weinig apps voor Windows Phone. Microsoft zat klem tussen de kip en het ei, what to do? De nieuwe topman bedacht een briljante move.

  1. Maak het nieuwe Windows 10 voor een jaar gratis voor (bijna) iedereen;
  2. Maak eenzelfde versie voor zowel pc, laptop, tablet als telefoon;
  3. Maak het tevens heel makkelijk voor ontwikkelaars om voor Windows 10 apps te ontwikkelen.

Een app voor een miljardenpubliek

Met name punt 3 is belangrijk. Ontwikkelaars maken liever een app voor de miljoenen gebruikers van Apple en Google. Maar als het straks een koud kunstje is om die apps ‘om te zetten’ naar Windows 10, dan ontwikkelen ze niet alleen een app voor een telefoon. Ze ontwikkelen dan een app die straks voor 1,5 miljard Windows gebruikers (punt 2) geschikt is. Mits de wereld het nieuwe Windows 10 omarmt. En als dat gratis beschikbaar wordt (punt 1) dan is de kans daarop zeer groot.

Blijven innoveren

Heb ik met mijn Windows Phone ineens de meest waardevolle telefoon voor de komende jaren in mijn bezit? Het lijkt er sterk op! Het aanstellen van CEO Satya Nadella lijkt een goede zet, daar waar Apple stuurloos en minder innovatief lijkt. Met ontwikkelingen als de hologrammen computerbril HoloLens (wederom geschikt voor Windows 10), Microsoft Band en Skype for Business zit Microsoft ineens weer in de hippe lift naar boven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search