online hulp

Die krengen kunnen toch nog wel een paar jaar mee? | Knoworries

 In Hardware, Knoworries

Vrij regelmatig krijg ik de vraag van klanten wat de optimale vervangingscyclus is voor hun hardware. De meeste A merken geven standaard 3 jaar op basis van “next business day”. Deze is vaak nog uit te breiden met een 4e jaar. In heel extreme gevallen met een 5e jaar.

Garantie verlengen?

We steken het niet onder stoelen of banken dat we graag met courante en nieuwe hardware werken samen met onze klanten. Er zijn diverse factoren die de levensduur van hardware positief of negatief beïnvloeden. Servers die in een geconditioneerd, geventileerd en stof arm datacenter staan te snorren vertonen vaak aanzienlijk minder uitval van disks en ventilatoren dan degenen die in de bezemkast bij de klant staan stof te happen in een temperatuur van soms ver boven de 25 graden.

Kosten en investering

Voor veel klanten is het helaas een financiële rekensom. De economische levensduur wordt door de afdeling finance op aangeven van de fiscus op 5 jaar gezet. Ik ben hier zelf geen voorstander van.
Vervanging van de hardware zorgt vaak voor vernieuwing van de software. Hiermee ontstaat een gezonde en vlotte cyclus van vervanging waarbij het bedrijf altijd op courante software versies draait.
Hiermee kan direct geprofiteerd worden van nieuwe features, worden beveiligingsrisico’s die in oudere versies vaak aanwezig zijn voorkomen of verminderd en is er in de praktijk een stuk efficiencywinst te behalen met het beter uitnutten van deze nieuwe features. Het verminderde risico op uitval van de apparatuur lijkt me een evident voordeel.
Grote maar regelmatig onderbelichte voordelen zijn de lagere energiekosten en verminderde warmte uitstoot van nieuwe hardware. Nieuwe hardware is krachtiger waardoor er vaak minder servers nodig zijn om dezelfde workload aan te kunnen. Hiermee kunnen mogelijk de beheerkosten ook verder naar beneden omdat er minder fysieke servers zijn te onderhouden.

Tot slot

Nieuwe hardware stelt je in staat de laatste mogelijkheden in software beter en efficiënter te benutten, het geeft minder uitval waardoor hogere uptime is te garanderen en het geeft rust.
Wij helpen u graag met uw hardware life cycle vraagstukken.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search