online hulp

Knoworries ondersteunt Ichthus College Kampen’s Job Event 2018 met Hackathon workshops

 In Geen categorie

knoworries is altijd op zoek naar ICT talenten, beheerders of het nu 1e of 2e lijns consultants zijn of zeer ervaren Microsoft cracks. Mede hierom hebben we een actieve samenwerking met het Deltion college uit Zwolle ( @deltion). Het was daarom dat we ook positief stonden tegenover de vraag van Ichthus College Kampen (ICK) om een bijdrage te leveren aan hun Job Event.

Hackathon

Voor de eerste keer in de geschiedenis organiseerde het ICK speciaal voor haar leerlingen van TL3 en HAVO 4 deze Job Event om hen een goed beeld te geven van het beroepenveld. Een breed programma met 15 verschillende workshops en beroepskeuzes zijn hierdoor voorgelegd. Van hacker of beheerder in de ICT tot landmeter, van verzorger tot manager in de sport, van acteur tot technicus in het Theater. Er viel van alles te kiezen.

Als ICT beheerder bij Knoworries bouwen en beheren wij de netwerken van onze klanten, met zo’n 20 tot wel 200 werkplekken zodat zij probleemloos en veilig kunnen werken. Je moet dan goed begrijpen wat er zoal kan gebeuren. Wij lieten middels een ‘HACKATHON’ zien wat er zou kunnen gebeuren.

inbreken

Onze collega Luuk gaf twee groepen leerlingen de opdracht om een penetratie test uit te voeren bij een fictieve organisatie welke opdrachten uitvoert voor de overheid 😊. Ze moesten inbreken op een WIFI acces point om vanuit daar toegang krijgen tot het verdere netwerk. Daarna moesten ze toegang krijgen tot een server om die dan vervolgens netjes uit te zetten.

Met deze 5 jaar oude en reeds alom beschreven hacks werden de leerlingen bijgebracht dat het altijd up-to-date houden van werkplekken, servers en toepassingen qua firmware, patches en updates een preventieve uitwerking heeft op veiligheid en het functioneren in het algemeen. Het was geweldig te zien hoe sommige leerlingen al heel bedreven met computer, besturings-systeem, applicaties en TCP/IP om wisten te gaan. Maar ook hoe ze samenwerkten en elkaar stimuleerden.

Wij wensen alle leerlingen, en vooral alle toekomstige ICT beheerders 😉 veel sterkte bij de keuzes die ze gaan maken.

Wilko van Gurp
Business Development Director @ Knoworries

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

voip