Knoworries maakt stappen met circulaire ICT!

· News,Duurzaamheid

5 redenen om gebruik te maken van refurbished hardware

Ieder jaar worden er enorm veel nieuwe laptops en randapparatuur verkocht. Natuurlijk is dat goed, want vernieuwing is vooruitgang. Helaas is dit echter ook erg belastend voor het milieu. Daarom bieden wij sinds kort een optie aan om hergebruik van goede ICT apparatuur te stimuleren. Goed voor de portemonnee en het milieu!

1 – “Groene” ICT

Refurbished hardware is automatisch minder schadelijk voor het milieu omdat het voorkomt dat bruikbare producten weggegooid worden en in afval veranderen. Het kopen en gebruiken van refurbished hardware verlengt niet alleen de levensduur van de hardware, maar zorgt er ook voor dat er minder hardware geproduceerd hoeft te worden. Dit resulteert in minder vervuiling voor de planeet en een betere leefomgeving voor mens en dier.

2 – Geld

Vooral de afgelopen maanden zijn de kosten voor hardware enorm gestegen door alle ontwikkelingen wereldwijd. Niet alleen de grondstofprijzen zijn gestegen, maar ook de vraag naar mobiele ICT apparatuur. Dit zorgt voor een logische prijsstijging door de gehele keten die er uiteindelijk in resulteert dat onze klanten meer moeten betalen voor hun apparatuur. Door slim gebruik te maken van refurbished hardware kunnen wij de prijzen drukken en onze klanten nog beter bedienen.

Refurbished hardware is duidelijk minder duur dan nieuwe hardware. Dat betekent echter niet dat de hardware minder goed is. Wanneer bijvoorbeeld een laptop na 2 jaar gebruik een goede revisie heeft gehad zal de eindgebruiker er 9 van de 10 keer niks van merken dat de laptop al eerder gebruikt is. Daarnaast kunnen wij de laptop met garantie variërend tussen de 1 en 3 jaar leveren, dus bang zijn voor een verkorte levensduur is gelukkig niet nodig!

3 – Het gaat niet om de leeftijd, maar om het gebruik

Nieuwe producten zijn niet altijd de beste keuze. Het voordeel van refurbished producten is dat alle kinderziektes er al uit zijn. Vaak worden de refurbished producten tijdens de revisie helemaal leeg geveegd en opnieuw geïnstalleerd met een nieuwe en verbeterde versie van de originele software. Hierdoor komt het product vaak beter dan nieuw terug op de markt. Als je kan kiezen tussen een product waarvan je zeker bent dat het werkt als een zonnetje of een glimmend product met kans kinderziektes, wat zou jij dan kiezen?

4 – (Bijna) eindeloos bruikbaar

Door over te stappen op refurbished hardware breek je los van de levensduur die de fabrikant ooit bedacht heeft. Je product en systeem worden onafhankelijk van de fabrieksgarantie. Het grote voordeel is dat de fabrikant geen trucjes meer uit kan halen om de levensduur van de hardware te verminderen. Hierdoor kan je langer gebruik maken van de hardware en is er minder afschrijving nodig.

5 – Niet een “ouwe” maar wel een “gouwe”

Tegenwoordig is levering van nieuwe hardware een steeds groter probleem. Verschillende chips zijn maar in kleine hoeveelheden beschikbaar wat er voor zorgt dat je vaker mis grijpt. Wil je snel en voor een goede prijs een goede laptop hebben? Dan kan refurbished zeker een gouden keuze zijn. De hardware is normaal gesproken direct leverbaar en de prijs is aanzienlijk lager dan wanneer je nieuwe apparatuur besteld.

Wil je weten wat de refurbished hardware voor jou kan betekenen? Neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.