Microsoft Inspire Event

· News

Microsoft Inspire Event

Vorige week stond in het teken van Microsoft Inspire. Inspire is een jaarlijks terugkerend event waar de nieuwe producten worden aangekondigd en de partners worden geïnformeerd over Microsofts’ visie en strategie voor komend jaar. Voor ons, als Microsoft Gold Partner hét evenement om naar uit te kijken. Ook dit jaar, net als vorig jaar, wordt het event volledig online georganiseerd. Dat werkt perfect, vanuit de stoel thuis!

Kantoren krijgen andere functie

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Microsoft had deze visie al langer. Door Covid is deze visie in een stroomversnelling gekomen. Thuiswerkplekken worden massaal ingericht. De functie van kantoren verandert van productiehuizen naar ontmoetingsplekken.

IT is belangrijker dan ooit tevoren. Het faciliteert het contact tussen collega’s en laat productie ongestoord functioneren. Dé thuiswerkplek heeft daarmee zijn bestaansrecht verworven in onze maatschappij.

Extra functies in Teams

Om de digitale samenwerking uitstekend te faciliteren heeft Microsoft de afgelopen jaren zwaar ingezet op Microsoft Teams. Tijdens de pandemie zijn er veel functionaliteiten toegevoegd zoals het verhogen van het aantal deelnemers aan een video call, achtergronden, cross-tenant chatrooms en de mogelijkheid tot het organiseren van breakout-sessies. Ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Microsoft Teams is integraal onderdeel van de hedendaagse IT-omgeving.

Microsoft Viva?

Door de komst van Microsoft Viva krijgt Microsoft Teams een nóg prominentere plek in het IT landschap. Middels Microsoft Viva kunnen collega’s geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen binnen de organisatie. Microsoft Viva wordt het nieuwe informatie-plaza. Intranet? Voortaan Microsoft Viva. Sneller informatie zoeken? Microsoft Viva. Informatie over productiviteit? Microsoft Viva. Nu wordt Teams gezien als hét samenwerkingsplatform. Met de komst van Microsoft Viva wordt dit straks de primaire werkomgeving van uw medewerkers.

Windows 365

De grootste aankondiging op Microsoft Inspire is de introductie van Windows 365. Windows 365 is een volledig virtuele Windowsomgeving beschikbaar gesteld vanuit de Microsoft Cloud. Het maakt niet uit vanaf welk apparaat wordt aangemeld. Dit kan een thuiscomputer zijn, een kantoor werkplek of zelfs een IOS of Android apparaat. Met Windows 365 krijgt u altijd dezelfde uniforme werkomgeving met uw benodigde applicaties en uw persoonlijke instellingen. Deze omgeving wordt op een veilige manier aangeboden tegen een vaste prijs per maand.

Meer weten? Ons bellen, wij informeren u graag. 0302669999.