De nieuwste AI-toepassingen in Microsoft Teams.

· moder

Microsoft Teams is een populaire samenwerkings- en communicatie-applicatie die door veel organisaties wordt gebruikt om productiever en efficiënter te werken. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) is het geen verrassing dat Microsoft Teams ook AI-toepassingen bevat. In deze blog bespreken we enkele van de nieuwste AI-toepassingen in Microsoft Teams.

Cortana:

Cortana is een AI-assistent die gebruikers helpt bij het uitvoeren van taken in Microsoft Teams. Gebruikers kunnen Cortana vragen om vergaderingen te plannen, agenda's te beheren en taken toe te wijzen aan collega's.

Live transcriptie: Live transcriptie is een functie die spraak omzet in tekst en deze in realtime weergeeft tijdens een Teams-vergadering. Dit is handig voor mensen die slechthorend zijn of voor degenen die notities willen maken tijdens de vergadering.

Slimme camera: De slimme camera in Microsoft Teams maakt gebruik van AI om de beeldkwaliteit te verbeteren en deelnemers automatisch in te kaderen. Dit zorgt voor een betere videokwaliteit en zorgt ervoor dat deelnemers zich meer betrokken voelen tijdens de vergadering.

Automatische ondertiteling: Automatische ondertiteling is een functie die spraak omzet in ondertitels in real-time tijdens een Teams-vergadering. Dit is handig voor mensen die moeite hebben om te horen of voor mensen die de vergadering in een andere taal bijwonen.

Gespreksinzichten: Gespreksinzichten gebruiken AI om deelnemers in een vergadering te analyseren en bieden feedback aan de organisator over deelname, spreektijd en andere relevante informatie. Dit helpt organisatoren om vergaderingen beter te plannen en te leiden.

Focus-modus: Focus-modus is een functie die afleidende achtergrondgeluiden filtert en deelnemers op de voorgrond plaatst tijdens een Teams-vergadering. Dit helpt bij het verminderen van afleiding en verbetert de concentratie tijdens de vergadering.

AI-aangedreven chatbots: Chatbots zijn geautomatiseerde gesprekspartners die zijn geprogrammeerd om te reageren op vragen van gebruikers. Teams heeft nu AI-aangedreven chatbots die kunnen worden gebruikt om taken uit te voeren, zoals het plannen van vergaderingen, het bijhouden van taken en het verstrekken van informatie.

Toegankelijkheidsfuncties: Teams heeft verschillende toegankelijkheidsfuncties, waaronder de mogelijkheid om ondertitels en live transcripties in te schakelen, een hoog contrast-modus en een schermlezer. Dit maakt Teams toegankelijker voor mensen met verschillende beperkingen.

Kortom, Microsoft Teams biedt een breed scala aan AI-toepassingen die kunnen helpen bij het verbeteren van de productiviteit en de efficiëntie van teams. Met deze functies kunnen teams effectiever samenwerken en beter communiceren, zelfs als ze op afstand werken.