• Carbon Neutral IT

  Dé duurzame en maatschappelijke ICT-oplossing

 • Wij gaan Carbon Neutral, jij ook

   

  Bij Knoworries willen we niet alleen onze klanten de nieuwste IT-innovaties aanbieden, we willen ook zorgen voor de wereld om ons heen. Want naast ICT hebben we een grote passie voor de natuur. Iets waarvan we zien dat die enorm verandert. Daar moet iets aan gebeuren. Vandaar dat we vanuit ons bedrijf en onze kennis klimaatimpact willen maken. Dat doen we met ons project Carbon Neutral IT. Doe jij mee?

 • CO2-uitstoot van hardware compenseren

  We zijn ons al een lange tijd bewust van onze ecologische footprint en daar proberen we ook iets aan te doen. Maar onze impact wordt natuurlijk veel groter als we niet alleen naar onze eigen CO2-uitstoot kijken, maar ook naar die van onze klanten. Daarom compenseren we de CO2-uitstoot van onszelf en de, geschatte, uitstoot van alle computers en andere hardware van onze klanten. Natuurlijk kunnen we dat niet overal exact meten, maar we hebben wel tools ontwikkeld die ons daarbij helpen. Zo hebben we inzicht in het actieve verbruik van jouw IT-omgeving. Dat rekenen we om naar een geschatte CO2-uitstoot en die compenseren we. Zo werken we met elkaar een stapje duurzamer. Mooi toch?!

 • Onze klimaatimpact

  87.000 kg

  CO2 gecompenseerd dit jaar

  7.400 kg

  CO2 gereduceerd sinds vorig jaar

  Gecertificeerd gecompenseerd

  via Trees for All

 • Gecertificeerd gecompenseerd

  Via Trees for All werken we volledig gecertificeerd in het compenseren van de CO2-uitstoot. Dat doen we met software die het wattverbruik per werkplek meet. Daarbij houden we niet alleen rekening met computers, ook alle randapparatuur zoals beeldschermen, muizen en bijvoorbeeld toetsenborden worden erin meegenomen. Zo wordt per werkplek en per klant inzichtelijk hoeveel energie er verbruikt wordt.

  IT4Kids: kinderen laten sporten door oude hardware

  De oude hardware bieden we niet zomaar aan voor refurbishing; die gaat naar IT4Kids. Een goed doel dat past bij Knoworries omdat ook zij innovatief werken. Zo doet IT4Kids aan fondsenwerving door hardware in te zamelen. De opbrengst van die hardware gebruiken ze om kinderen die nu niet kunnen sporten door gebrek aan fysieke of financiële mogelijkheden, duurzame sportkansen te geven.

 • broken image

  Reductie met refurbished

  Behalve dat we de CO2-uitstoot compenseren, helpen we je ook die te reduceren. Door onder meer betere hardware voor jouw bedrijf te selecteren en waar mogelijk hardware te hergebruiken. Een Carbon Neutral Workplace-oplossing dus. Dat is beter voor jullie budget en voor het milieu. Wordt er toch nieuwe hardware aangeschaft? Dan compenseren we dat en de afvoer van bestaande hardware. Of we bieden dat laatste aan voor refurbishing. Zo helpen we jou om jouw carbon footprint nog kleiner te maken.

 • Op weg naar Carbon Neutral IT

  1

  Inschatting

  In 2022 en 2023 schatten we het verbruik van onze klanten op basis van het type hardware en hoe lang dat aanstaat. Hieruit volgt een geschat verbruik per klant. Al vanaf deze eerste fase compenseren we het computerverbruik van onze klanten.

  2

  Meting

  In 2023 en 2024 monitoren we in-dept het energieverbruik van de werkplekken bij onze klanten. Hierbij houden we ook rekening met randapparatuur. Vanaf deze fase compenseren we het verbruik per werkplek.

  3

  Verfijnen

  In 2024 en 2025 weten we welke hardware en applicaties de meeste energie verbruiken. We passen dan onze producten en configuraties daarop aan om het verbruik te reduceren zonder in te leveren op productie.

 • Circulaire IT

  Als klant bij Knoworries kun je rekenen op duurzame, innovatieve en veilige ICT-oplossingen. Maar ook help je mee aan een duurzamer wereld door onze focus op circulaire IT-inzet. Zo maken we samen de wereld steeds een beetje beter en bieden we kinderen meer sportkansen. Doe je mee?

 • broken image

   

  Direct inzicht in uw Carbon Footprint voor ICT

   


  Binnen onze portal is er een dashboard beschikbaar welke het actuele verbruik van energie en gekoppeld uitstoot van CO2 weergeeft.

   

  Hierin is het mogelijk om in te zoomen in de daadwerkelijke grootverbruikers en deze te exporteren voor uw interne rapportages.

   

 • broken image

   

  Carbon Neutral - Voordelen

   

  1. Maak je bedrijf duurzamer

  2. Maak een duurzaamheidsstrategie voor jouw bedrijf

  3. Word proactief in het co-creëren van een betere toekomst

  4. Laat potentiële klanten zien dat je relevant bent

  5. Compenseer jouw ecologische voetafdruk

  6. Bespaar geld op recycling en afvalinzameling

  7. Upcycle uw verouderde apparatuur

  8. Upgrade uw rapport over maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • Waarom Knoworries? 

  Bijna 30 jaar ervaring

   

  Microsoft Gold-partner

   

  Altijd persoonlijk

   

  Ondersteuning door onze CloudMasters

   

  Duurzame ICT-oplossingen met Carbon Neutral IT

   

  Innovatieve oplossingen

   

 • Kies ook voor Carbon Neutral IT met Knoworries

  Wil je weten hoe wij, zonder extra kosten, ook jouw IT carbonneutraal kunnen maken? Laten we dan kennismaken!