• Jouw duurzame oplossing voor ICT

  Ga met ons mee op reis naar carbon neutral

 • Onze klimaat impact  

  87.000 Kg

  CO2 gecompenseerd dit jaar

  7.400 Kg

  CO2 gereduceerd sinds vorig jaar

  Volledig gecertificeerd gecompenseerd

  via Trees for All

 • Knoworries heeft een passie voor de natuur en wil dit graag met haar bedrijfsvoering ondersteunen.

  Overal om ons heen is de verandering in klimaat te zien. Het is niet meer te ontkennen dat de mensheid verantwoordelijk is voor deze veranderingen. Knoworries is zelf al lange tijd bewust van haar ecologische footprint. Ook willen we onze klanten hier bij gaan helpen.

   

   

   

   

  Daarom hebben we besloten dat wij, -aanvullend op de uitstoot van Knoworries zelf- de geschatte CO2 uitstoot van alle computers van al onze klanten gaan compenseren. Hoewel we niet overal een stroommeter tussen de werkplek kunnen zetten hebben we tools ontwikkeld die ons hierbij helpen. Op basis hiervan geven wij inzicht in het actieve verbruik van jouw IT omgeving.

 • Onze weg naar Carbon Neutral IT

  1

  Guestimate

  In 2022 en 2023 zullen we het verbruik van onze klanten schatten op basis van hardwaretype en hoe lang deze computers aan staan. Dit geeft een geschat verbruik per klant per maand. Vanaf fase 1 zullen we het verbruik van de computers van onze klanten compenseren.

  2

  Precise Measure

  in 2023-2024 zorgen we dat we in-dept kunnen monitoren wat uw werkplekken aan energie verbruiken. Hierbij houden we rekening met randapparatuur etc. In fase 2 verbreden we de scope van wat wij compenseren voor onze klanten van computer naar werkplek.

  3

  Tweak

  In 2024-2025 hebben we inzichtelijk welke hardware, applicaties en rol de grootverbruikers zijn. Hier gaan we onze producten en configuraties op aanpassen zodat we energieverbruik kunnen reduceren, zonder in te leveren op productie.

 • Circulaire IT als onderdeel van onze missie

  Buiten reduceren en compenseren doen we meer om onze footprint kleiner te maken

  Refurbished als standaard optie

  Knoworries levert de Carbon Neutral Workplace-oplossing. Deze hoeft niet altijd op de nieuwste en duurste hardware. Sterker, soms is het beter om te kijken of we niet refurbished kunnen leveren. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar is ook beter voor het milieu.

  Hierdoor maken we jouw carbon footprint nog kleiner!

  IT2Return logo social MVO

  Jouw oude hardware helpt ook anderen!

  Als ICT-dienstverlener wil Knoworries een goed doel steunen dat dicht bij de organisatie staat. IT4Kids sluit goed aan bij Knoworries, omdat IT4Kids’ innovatieve manier van fondsenwerving draait om het inzamelen van hardware.

   

  Knoworries verzorgt hiermee de volgende stap van de hardware lifecycle door jouw hardware niet alleen gecertificeerd af te voeren maar ook ook op een MVO manier weer opnieuw in te zetten.

 • Ga mee op onze weg naar Carbon Neutral IT

  Laat ons contact met je opnemen om zonder extra kosten jouw IT carbon neutral te maken

Alle berichten
×