IT4Kids

 

· News

Knoworries doneert afgeschreven hardware voor sportkansen voor kinderen!

Nederland behoort tot de vier rijkste landen, maar toch kan niet ieder kind in ons land sporten bij een vereniging.

Het is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. 1 op de 8 kinderen groeit op in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum, dat zijn ruim 423.000 kinderen. Knoworries doneert vanaf nu afgeschreven hardware aan IT4Kids. De waarde van de apparatuur gaat naar duurzame sportkansen voor kinderen die niet de financiële of fysieke mogelijkheden hebben!

Als ICT-dienstverlener wil Knoworries een goed doel steunen dat dicht bij de organisatie staat. IT4Kids sluit goed aan bij Knoworries, omdat de innovatieve manier van fondsenwerving draait om het inzamelen van hardware. Knowories hoopt dat alle klanten mee willen werken aan de hardwaredonaties.

Arjen van Ruiten, managing partner Knoworries:
“Sinds kort zit mijn dochter van 8 jaar op voetbal. Het heeft mij doen realiseren dat het voor ons heel makkelijk is om een lidmaatschap voor haar aan te schaffen, maar dat dit voor heel veel kinderen helemaal niet gemakkelijk is. Ik zie dat mijn dochter plezier heeft en haar energie kwijt kan in de sport.

Sporten is zo belangrijk voor kinderen, daarom gaan wij een structurele samenwerking aan met IT4Kids en willen wij alle afgeschreven hardware van ons en onze klanten doneren. Niets is mooier dan het steunen van een goed doel dat kinderen helpt die het nodig hebben.”

Hoe werkt het doneren van afgeschreven hardware?

Dat is heel gemakkelijk! IT4Kids komt de afgeschreven hardware ophalen. De verwerkingspartners van IT4Kids verwijderen de software en data op een gecertificeerde (ISO) manier van de hardware en hier wordt een certificaat per datadrager voor gegeven. De hardware wordt vervolgens aangeboden aan professionele organisaties die de hardware een tweede leven bieden. Met het doneren van hardware wordt bijgedragen aan twee maatschappelijke aandachtspunten: sportkansen voor kinderen en het milieu door circulaire IT.

Over IT4Kids

IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt (namens de donateur) de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die deze kinderen een duurzame (sport)kans geven. Samen creëren wij mogelijkheden voor kinderen, zodat zij #skills4life, zoals zelfvertrouwen, samenwerken, respect en discipline ontwikkelen.