4 voordelen van ATP voor Office 365

· News

4 voordelen van Advanced Threat Protection​

Microsoft heeft een dienst ontwikkeld, genaamd: ‘Advanced Threat Protection’, ook wel ‘ATP’ genoemd. Deze dienst beveiligt e-mail, bestanden en Office365 toepassingen. ATP is een aanvulling op je huidige Office365 beveiliging. Hiermee ben je beschermd tegen bedreigingen van buitenaf, zoals onveilige bijlages of schadelijke links.

1. Veilige bijlagen​

Advanced Threat Protection scant alle bijlages van de inkomende e-mail op veiligheid. De bestanden die via de mail binnenkomen, worden in een virtuele omgeving getest door Microsoft. Na deze test is bekend of het bestand schadelijk is of niet. Indien het bestand onveilig is, wordt deze meteen verwijderd. Is het bestand als veilig gemarkeerd, dan kun je de bijlage openen zoals je gewend bent. Op deze manier raakt jouw werkplek of omgeving nooit besmet.

2. Veilige hyperlinks​

Tegenwoordig worden er veel mails verstuurd met nagemaakte links. Denk bijvoorbeeld aan alle phishing mails afkomstig van je bank. De link in de mail verwijst naar een malafide website, die jouw bankgegevens probeert te achterhalen.

Met ATP worden de links in je mail via een omweg door Microsoft geopend en wordt er gecontroleerd op de veiligheid van de website. Is de link veilig, dan wordt de website gewoon geopend. Indien het toch een schadelijke website betreft, krijg je als gebruiker een waarschuwing in je browser waarin gevraagd wordt niet naar de website te gaan.

ATP doet dit ook met alle links in de Office–documenten welke als bijlage worden meegestuurd in de mail.

3. Anti-Phishing​

Tegenwoordig proberen cybercriminelen te infiltreren binnen een organisatie door zich voor te doen als iemand uit de organisatie. Soms lukt het deze criminelen om onderdeel te worden van een langlopende e-mail conversatie. Hierdoor is het als gebruiker erg lastig om dit te onderscheiden van een echte collega. Met Advanced Threat Protection zit de dienst Spoof Intelligence ingebouwd, welke deze criminele activiteiten tegengaat.

Door het gebruik van algoritme wordt ATP optimaal ingezet om phishing-aanvallen tegen te gaan via de e-mail. Nadat een e-mail in de inbox terecht komt, wordt deze gelijk gecontroleerd en geclassificeerd op een mogelijke phishing-mail.

4. Advanced Threat Protection voor SharePoint, OneDrive & Microsoft Teams​

Veel organisaties maken gebruik van de Online diensten van Microsoft, zoals: Sharepoint, OneDrive en Microsoft Teams. Het grote voordeel van deze diensten, is het samenwerken en het gemakkelijk delen in bestanden. Maar hoe weet je of deze bestanden echt veilig zijn?

Advanced Threat Protection helpt hierbij door deze bestanden te scannen op verdachte activiteiten. Als er een verdacht bestand wordt gedetecteerd, kun je het bestand voor alle gebruikers laten blokkeren op de functies: Downloaden, Openen en Delen. Zo kan het bestand geen schade aanrichten. De items worden vervolgens in quarantaine gezet.

Vanuit deze “quarantaine” kan er worden bepaald wat er met de bestanden wordt gedaan. De aangewezen leden binnen het team kunnen het bestand wel downloaden en bekijken, zodat zij daarna kunnen bepalen of het bestand veilig kan worden verklaard. Hierna kunnen zij ervoor kiezen om het bestand vrij te geven of voor het definitief verwijderen van het bestand.

 

Afhankelijk van je Office365 licentie kan er direct gebruik worden gemaakt van Advanced Threat Protection.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Advanced Threat Protection?