Dure licenties van Microsoft?

· News

Sommige mensen schrijven gekscherend Micro$oft. Of men praat elkaar na om voor updates te betalen die toch niet worden gebruikt. Nu de praktijk, is Microsoft echt (te) duur?

Sinds 2011 geen enkele prijsstijging meer

In 2010 hebben wij klant www.4Apps.nl als een van de eersten overgezet van een traditionele IT omgeving naar Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS). Een jaar later kreeg BPOS een naamswijziging naar Office365 en sinds die overgang zijn de Microsoft 365 licenties niet meer in prijs gestegen.

Wel zijn er veel functionaliteiten bijgekomen die ook nog eens grote impact hebben op de manier waarop we nu dagelijks werken. Denk hierbij aan Microsoft Teams. Met Microsoft Teams kon menig bedrijf van de één op de andere dag thuis- en samenwerken. Het maakte een sensationele groeispurt bij de start van de Corona pandemie. Maar ook de veranderingen op het gebied van beveiliging op Microsoft omgevingen werd doorgevoerd.

Microsoft Teams als totaalpakket

Als je verder kijkt naar Microsoft Teams dan zijn aan deze applicatie heel veel nieuwe mogelijkheden toegevoegd. En maandelijks komen er nieuwe opties bij:

Veel meer mensen tegelijkertijd in één videomeeting (met behoudt van beeld- en gesprekskwaliteit);

Break-out Rooms;

Betere integratie van PowerPointpresentatie;

Integratie met To-Do (mijn persoonlijke favoriet).

Prijsverhoging is reëel

Nu, meer dan 10 jaar later, gaat Microsoft voor het eerst een aantal van haar Microsoft 365 licenties in prijs verhogen. Vooralsnog alleen voor Microsoft 365 Business Essentials en Premium, Microsoft 365 E3 en Office 365 E1, E21 en E3. De verhoging is ongeveer 20%. Daarnaast komen er verschillen in prijzen tussen jaar- en maandlicenties.

Lastig om te bepalen wat dit voor jouw organisatie betekent? Ik leg het graag aan je uit!

Peter van der vlist voor knoworries logo

Peter van der Vlist, rechtstreeks bereikbaar op 0302669918.