Dure licenties van Microsoft?

· News

Sommige mensen schrijven gekscherend Micro$oft. Of men praat elkaar na om voor updates te betalen die toch niet worden gebruikt. Nu de praktijk, is Microsoft echt (te) duur?

Sinds 2011 geen enkele prijsstijging meer

In 2010 hebben wij klant www.4Apps.nl als een van de eersten overgezet van een traditionele IT omgeving naar Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS). Een jaar later kreeg BPOS een naamswijziging naar Office365 en sinds die overgang zijn de Microsoft 365 licenties niet meer in prijs gestegen.

Wel zijn er veel functionaliteiten bijgekomen die ook nog eens grote impact hebben op de manier waarop we nu dagelijks werken. Denk hierbij aan Microsoft Teams. Met Microsoft Teams kon menig bedrijf van de één op de andere dag thuis- en samenwerken. Het maakte een sensationele groeispurt bij de start van de Corona pandemie. Maar ook de veranderingen op het gebied van beveiliging op Microsoft omgevingen werd doorgevoerd.

Microsoft Teams als totaalpakket

Als je verder kijkt naar Microsoft Teams dan zijn aan deze applicatie heel veel nieuwe mogelijkheden toegevoegd. En maandelijks komen er nieuwe opties bij:

Veel meer mensen tegelijkertijd in één videomeeting (met behoudt van beeld- en gesprekskwaliteit);

Break-out Rooms;

Betere integratie van PowerPointpresentatie;