Global Cloud & Innovation Summit Las Vegas

Vorige week waren Jasper Schutte en Peter van der Vlist aanwezig bij de jaarlijkse Global Cloud & Innovation Summit van Ingram Micro in Las Vegas. Voordat we beginnen met het zakelijke...

 

Uiteraard hebben we ook leuke dingen gedaan. We zijn naar een ranch in de Red Rock Canyon geweest, hebben gegeten tegenover de beroemde fonteinen van het Bellagio Hotel en hebben een bezoek gebracht aan het gloednieuwe Allegiant Stadion.

broken image
broken image

 

Wat betreft het zakelijke aspect bracht de reis en het evenement twee belangrijke punten met zich mee:

  • Op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen in de branche, met name van onze grootste partners Ingram Micro en Microsoft.
  • Contact leggen met andere IT-bedrijven met als doel om van elkaar te leren. Wat doet Knoworries goed en wat kan beter? Welke keuzes maken andere bedrijven en tegen welke uitdagingen lopen we aan? Het is een kans om een kijkje te nemen in elkaars keuken.

Microsoft en Ingram Micro

Microsoft gaat nog meer focus leggen op kennis bij de partners. Geen gold-status meer voor elke partner maar specifieke kennis over een bepaalde dienst of product. In het geval van Knoworries Modern Work en Security. Ingram op haar beurt introduceert het nieuwe Xvantage platform. Dit platform gaat ervoor zorgen dat wij sneller en makkelijker nieuwe licenties kunnen toewijzen en tegelijkertijd hard- en software kunnen bestellen. Alles via één portaal. Wat valt op?

ICT brache en keuzes

Knoworries heeft zich volledig gericht op de cloud. We hebben bewust besloten om geen fysieke servers meer te leveren. Deze keuze betekent wel dat we potentiële klanten kunnen mislopen als bedrijven echt een server nodig hebben (of gewoon heel graag willen).

Het zorgt er ook voor dat we onze medewerkers alleen hoeven te trainen in het ondersteunen van de Modern Workplace of Azure-oplossingen. Het voorkomt dat specifieke klantkennis is belegd bij slechts een paar medewerkers. Met de Modern workplace zijn al onze medewerkers in staat om de klant te helpen. Wat resulteert in een goede en snellere oplossingen voor de eindgebruikers.

Uiteraard vind ik onze keuze de beste. Dat neemt niet weg dat we hard moeten blijven ontwikkelen. Zoals Sanjib Sahoo van Ingram Micro mooi aangaf: "Fail Quick, Win Big." We moeten dus blijven ontwikkelen en ons verbeteren. Ook in de IT is stilstand, achteruitgang.

Als we iets hebben geleerd, is het wel dat de IT-markt een zeer volwassen markt is. Alle concullega's waarmee we hebben gesproken, waren stuk voor stuk slimme, deskundige en vriendelijke mensen. Voor Knoworries de uitdaging om niet te gaan zitten slapen maar actief onze leading edge in innovatie en duurzame werkplekken te blijven innoveren.

broken image