Hoe werk jij veilig in 2022?

· News

Je ziet ze elk jaar weer voorbij komen: De lijstjes met “beveiligingstips”. Handig voor de gene die nog op de oude manier werken natuurlijk, maar overbodig voor onze klanten die al voorzien van van een Modern Workplace!

statistiek over cyberincidenten

Onze klanten zijn namelijk:

passwordless

hebben altijd een beveiligde verbinding

beschermd tegen phishing

altijd up-to-date

overal in versleuteld

standaard voorzien van MFA

Altijd voorzien van ATP

Voorzien van automatische Back-up in de cloud.

Maak jij nog geen gebruik van de Modern Workplace? Lees dan hier de tips om veilig te kunnen werken! Of bel 030 266 9999 om meer te weten te komen.

1. Gebruik een veilig wachtwoord

Wanneer je een simpel wachtwoord gebruikt kunnen cybercriminelen deze vaak gemakkelijk raden. Wanneer dat gelukt is en je hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt kan de crimineel gemakkelijk overal inloggen en jouw gegevens misbruiken. Kies om deze reden altijd voor een wachtwoord dat niemand kan raden.

2. Maak alleen gebruik van veilige internetverbindingen

Veel ondernemers doen het: Even snel de laptop openklappen in de trein of op het vliegveld. Maar wist je dat veel openbare WiFi netwerken slecht beveiligd zijn? Andere mensen kunnen op hetzelfde netwerk inloggen en jouw gegevens onderscheppen! Maak daarom altijd gebruik van een VPN verbinding wanneer je op een openbare locatie werkt.

3. Trap niet in phishingmails of telefoontjes

We zien het tegenwoordig bijna dagelijks: Phishing. Het is één van de bekendste vormen van toegang krijgen tot andermans gegevens. Trap niet in e-mails, WhatsApp berichten of Sms’jes met een link waarop geklikt moet worden. Wanneer je geen bericht verwacht is deze meestal verstuurd door een cybercrimineel.

4. Wacht niet met software updates

Updates zijn er niet voor niks. Ook al komen ze soms slecht uit en is het makkelijk om ze uit te stellen is het raadzaam om ze wel snel uit te voeren. Vaak worden updates namelijk uitgegeven om beveiligingslekken te dichten en het zo moeilijker voor hackers te maken om op jouw laptop of netwerk in te breken. Knoworries zorgt ervoor dat updates automatisch uitgevoerd worden op het moment dat het jou of je medewerkers niet stoort.

5. Kies voor de juiste versleuteling!

Bestanden snel delen is natuurlijk ideaal. Vooral als iedereen thuis werkt. Het is echter wel belangrijk op dat je de bestanden deelt met de juiste versleuteling. Als je dat niet doet heb je kans dat de bestanden onderschept worden door kwaadwillende en misbruikt worden.

6. Maak altijd gebruik van tweestapsverificatie

Hoe beter je cybersecurity is, hoe kleiner de kans dat je het slachtoffer kan worden van criminelen. Tweestapsverificatie is daar een belangrijke stap in. Wil jij of een hacker inloggen op een account? Dan moet je uiteraard je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. De extra beveiliging zorgt er voor dat je daarnaast op je telefoon een extra akkoord moet geven. Mocht een hacker jouw wachtwoord hebben kan hij niet inloggen zonder dit akkoord. Hierdoor kan de cybercrimineel niet binnendringen.

7. Kies de juiste antivirussoftware.

Knoworries maakt gebruik van de beste antivirussoftware. Op die manier weet je zeker dat je veilig werkt en kan je met een gerust hart verder met de orde van de dag.

8. Maak gebruik van automatische back-ups.

We weten allemaal wel wat een back-up is, maar we maken hem niet allemaal. Naast het feit dat het handig is wanneer je computer er opeens mee stopt is het ook een goede tool tegen ransomware aanvallen. Wanneer je slachtoffer van een aanval bent kun je in veel gevallen een backup van voor de aanval terugzetten. Op die manier zijn de bestanden weer bereikbaar. Vergeet niet af en toe de back-ups te testen voor de zekerheid.

9. Wil je zeker weten dat je beveiliging op orde is?

Laat ons kijken naar jouw ICT omgeving! Knoworries is DE partner die jouw beveiliging kan testen, evalueren en eventueel verbeteren. Alles wat wij doen is transparant zodat jij precies weet wat de stand van zaken is. Een inventarisatie is volledig gratis en kan indien gewenst op locatie plaatsvinden.