Landelijke Huisartsen Vereniging maakt stappen naar optimale ICT beveiliging

· News,Cases
Logo LHV

"Landelijke Huisartsen Vereniging maakt stappen naar optimale ICT beveiliging"

De Landelijke Huisartsen Vereniging is de beroepsvereniging voor huisartsen in Nederland. De vereniging werd opgericht in 1946 als verbond van huisartsen. De LHV zet zich in voor de belangen van huisartsen en stelt als doel haar leden zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij hun beroep goed kunnen uitoefenen.

De toekomst is voor ons uitgedokterd

In het jaar 2017 stond de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) voor de keus. Maken we opnieuw een grote investering door fysieke servers aan te schaffen of kiezen we voor een overstap naar de cloud. De voornoemde investering kwam minimaal eens per 4 jaar terug in verband met aflopende hardwaregaranties en veroudering van deze hardware. Na een aantal gesprekken bleek de Modern Workplace van Knoworries de meeste voordelen te hebben. Geen onnodige hardware meer op kantoor en geen eenmalige investering. Maar maximale flexibiliteit en maandelijkse kosten per medewerker. Bij de LHV heeft Knoworries de 30 fysieke servers uitgefaseerd en alle medewerkers overgezet naar de Modern Workplace met behulp van Microsoft 365.

Vandaag de dag zegt Clemens Vlaar, systeembeheerder van de Landelijke Huisartsen Vereniging hier het volgende over. “Ik heb er geen moment spijt van gehad”.

Medewerker van LHV

Digitale dreigingen

Elke dag is er in het nieuws weer een nieuw beveiligingsincident te melden. Hoge scholen of mediabedrijven worden “digitaal” gegijzeld. Of bedrijven waarvan alle bedrijfsdata op straat komt te liggen. Of nog erger, de gegevens van al hun gebruikers worden gestolen. Vaak maakt men de denkfout dat de cloud onveilig is, dat een eigen serverpark op kantoor minder hack-gevoelig is. Beide beweringen zijn onjuist.

Oplossing Knoworries

Met de securitydienst van Knoworries worden e-mails en bestanden gefilterd op veiligheid en virussen. Met deze dienst staat Knoworries direct klaar bij eventuele security-incidenten, een heus SWAT team staat te allen tijde ter beschikking. Periodiek wordt gekeken naar de laatste best practices van Microsoft. Tenslotte is security awareness een belangrijke pijler. Er wordt actief gekeken naar de bewustwording van gebruikers op veilig IT gebruik. Hoe vaak gebeurt het niet dat een medewerker per ongeluk op een verkeerde link in een e-mail klikt? Doormiddel van trainingen verbeteren we de medewerkers in het gebruik van ICT middelen en maken we ze alert waarop gelet en vooral niet geklikt moet worden.

Landelijke Huisartsen Vereniging

De Landelijke Huisartsen Vereniging zet zich elke dag met hart en ziel in voor de belangen van haar 13.000 leden, de huisartsen van Nederland. De LHV is er voor huisartsen, in alle werkvormen, carrièrefasen en regio’s.