Knoworries stopt met het leveren van fysieke servers

 

· News

Begin dit jaar heeft Knoworries de strategische keuze gemaakt om geen fysieke servers meer te verkopen.

In 2021 hebben we nauwelijks nog een fysieke server verkocht. Vanaf 2022 zijn wij een “Cloud Only” organisatie geworden. Wij hebben het beleid gevormd om al onze klanten richting de Carbon Neutral Workplace te helpen. Op deze manier zijn wij onderweg naar een veilige klimaat neutrale IT omgeving voor ons en al onze klanten.

Oldskool IT lastiger te beveiligen

Klassieke IT (lees: eigen fysieke server in huis of in een datacenter) is steeds lastiger te beveiligen. Servers met RDS en Domain controllers missen het beveiligingsniveau die we nu in de cloud kunnen bieden. Dit kan door middel van MFA (Multi Factor Authenticatie), conditional access (onder welke condities mag ik bij mijn data komen) en onze Carbon Neutral Workplace oplossing.

IT bedrijf gehackt

Ruim een jaar geleden is een gerenommeerd IT bedrijf bij ons in de buurt gehackt. Zij hadden zelf een klassiek IT platform in gebruik en boden dit ook haar klanten aan. De (reputatie)schade was immens. Het zette ons aan het denken. Hoe kunnen wij ons bedrijf en zeker ook onze klanten hier maximaal voor behoeden?

Bij een hack minder risico

Daarom hebben we vorig jaar besloten onze Modern Workplace Security-methodiek volledig te omarmen. Alle applicaties staan in hun eigen afgesloten container of in de cloud. Dit zorgt ervoor dat als een onderdeel gehackt wordt, dat de rest niet direct gevaar loopt. Single Sign On (SSO) en Multi-factor Authenticatie (MFA) zorgen voor minder wachtwoorden, veiliger beheer én rapportage. Zo kunnen de collega’s veilig inloggen bij alle applicaties die ze nodig hebben. Mét maximale veiligheid en minimale risico’s.

Nieuwe kennis omarmen

Cloud lift logo

De klassieke IT kennis onder de huidige Knoworriors wordt ook steeds minder. Dit zorgt ervoor dat we klanten met fysieke servers op termijn minder goed kunnen ondersteunen. Het is ons beleid om elke klant te moderniseren en richting de Carbon Neutral Workplace te migreren. Als dat door (technische) omstandigheden niet kan of als de klant het om redenen niet wil, dan zullen onze wegen uiteindelijk moeten scheiden. Daar doen we uiteraard alles aan om dit te voorkomen, maar wij houden focus op onze visie.

Veiliger werker zonder beperkingen

Naar de toekomst toe gaan we steeds veiliger werken zonder dat we onze collega’s en klanten willen beperken in hoe ze werken. We beschermen de IT omgeving maximaal en gebruiken onze eigen ervaringen om klanten nog beter te adviseren.

Wil je meer weten hoe wij van jouw oude omgeving weer een modern workplace kunnen maken?