Nieuwe MFA aanpassingen vanuit Microsoft per 8 maart:

· News

Nieuwe MFA aanpassingen vanuit Microsoft per 8 maart:

Vanaf maart 2023 gaat Microsoft een nieuwe manier gebruiken voor het inloggen met MFA. De nieuwe manier heet "number-matching-MFA" en zal gebruikt worden in plaats van de huidige manier voor alle gebruikers van de Microsoft Authenticator app. De nieuwe manier is veiliger dan de huidige manier omdat het beter beschermt tegen oplichting en fouten bij het inloggen. Als je inlogt, zal er gevraagd worden om het nummer te kiezen dat getoond wordt op het inlogscherm van de Authenticator app. Ook zal er getoond worden waar je je inlogt.

Wat moet ik hiervoor doen?

De installatie gebeurt automatisch. Na succesvol aanmelden en afronden van de multi-factor authenticatie (MFA), zal er een melding verschijnen met de tekst "Verbeter uw aanmelding." Door hierop te klikken, zal een stapsgewijze handleiding je begeleiden tijdens het gehele installatieproces.

broken image

Alle inlogpogingen en informatie worden opgeslagen en getoond op de "Mijn Aanmeldingen" pagina binnen je office 365 account. Deze kun je direct openen op https://mysignins.microsoft.com.

Veelgestelde vragen:

  1. Waarom moet ik nog kiezen uit drie nummers op de ouderwetse manier in de Microsoft Authenticator app? Dan moet je de app updaten naar de nieuwste versie in de Apple App Store of Google Play Store.
  2. Kan ik number-matching-MFA uitschakelen als inlogmethode? Nee, Microsoft maakt het standaard voor alle gebruikers aan om hen beter te beschermen tegen hackers.
  3. Waarom zie ik het nummer niet in de Microsoft Authenticator app? Ook hierbij moet je de app updaten naar de nieuwste versie in de Apple App Store of Google Play Store.

gemaakt met ChatGPT