Toekomstvisie van Knight Rider

Met z'n smartwatch voorzien van E-sim was Michael Knight in 1982 zijn tijd al ver vooruit. 

Nu we in het tijdperk van AI, voice control en cloud diensten leven, is het interessant om te zien hoe de oude TV-serie Knight Rider een visionaire blik op de toekomst bood. Met KITT, de geavanceerde AI-gestuurde Pontiac Firebird Trans Am. En de ingenieuze gadgets die Michael Knight gebruikte, heeft de serie fantasieën gevoed over wat technologie allemaal kon betekenen. 

 

Van fictie naar realiteit 

KITT was uitgerust met een zelfbewustzijn, interactieve kunstmatige intelligentie en geavanceerde systemen zoals een turbo boost. Veel elementen zijn vandaag de dag niet enkel meer fantasie. Hedendaagse auto's zijn uitgerust met geavanceerde AI-systemen voor autonoom rijden, voice control voor het bedienen van het voertuig en veiligheidsfuncties die reflecteren wat ooit science fiction was. Denk aan Tesla’s Autopilot, die autonome rijtechnieken biedt, en hoe AI wordt ingezet voor het verbeteren van voertuigveiligheid en rijervaring. 

 

Een voorloper van de smartwatch 

Michael Knight's horloge, waarmee hij zijn auto kon oproepen, lijkt veel op de hedendaagse smartwatches. Deze gadgets stellen ons in staat om telefoongesprekken te voeren, berichten te verzenden, onze gezondheid te monitoren en zelfs apps te bedienen. De functionaliteit van smartwatches gaat nu veel verder dan wat Michael's horloge kon, maar het idee dat een horloge een communicatie-en besturingshulpmiddel kan zijn, was zijn tijd ver vooruit. 

 

Voice Control: Van KITT naar ChatGPT 

KITT’s vermogen om met Michael te communiceren via natuurlijke taalverwerking was een van de meest fascinerende aspecten van de serie. Vandaag de dag is dit een realiteit geworden met systemen zoals Siri, Alexa en Google Assistant. Deze systemen gebruiken ook AI om spraak te herkennen en te verwerken, waardoor gebruikers met hun stem kunnen interageren met hun apparaten. Meer geavanceerd nog, platforms zoals ChatGPT bieden een interactie die verder gaat dan eenvoudige commando's en kunnen complexe dialogen en taken verwerken. 

 

Cloud Diensten en het mobiel commandocentrum van Knight Rider 

De vrachtwagen van het Knight Rider team fungeerde als mobiel commandocentrum. Mogelijk was het toen al een Microsoft Teams videoconference oplossing die Michael in staat stelde om tijd- en plaats onafhankelijk te kunnen overleggen met zijn directeur Devon. Vergelijkbaar met hoe cloud diensten tegenwoordig fungeren als de ruggengraat voor veel van onze technologische toepassingen. 

 

Modern Workplace 

Knight Rider was een prima inspiratiebron voor technologische innovatie. Men had in de serie haar eigen Modern Workplace gecreëerd in de vorm van een auto en een rijdende vrachtwagen. Met de huidige vooruitgang in AI en technologie zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. Ik blijf ze bij Knoworries met grote nieuwsgierigheid volgen. 

 

Wil u weten hoe Knoworries u kan helpen? Neem dan contact met ons op!