online hulp

Software licenties bedrijfstechnisch op orde?| Knoworries

 In Knoworries, Windows

Software licenties bedrijfstechnisch op orde? Uitdagende vraag!20151130_155938
Onlangs schreef Jelle Kooi (zie op foto links), dé autoriteit op Microsoft licenties, dat hij in 1998 een Microsoft licentietraining gaf in slechts 1 dag. Tegenwoordig geeft hij verschillende trainingen verspreidt over een aantal dagen. Is Jelle trager gaan doceren? Of is het steeds complexer om op de hoogte te zijn van optimaal licentiebeheer?

Altijd een keuze
Bedrijven willen vaak alles goed op orde hebben. Goed licentiebeheer kost geld, maar u wilt niet teveel betalen. Wees niet onbewust onbekwaam, een verkeerde interpretatie in de licentiestructuur kan voor een hoge boete zorgen. Bewust onbekwaam komt helaas ook voor, vaak met diezelfde hoge boete als gevolg. Vaak wordt kennis voor verzekeringen, pensioenen en arbeidsrecht ingehuurd. Wij leveren steeds vaker specialistische ICT kennis aan bedrijven om de kosten van licenties inzichtelijk te maken. Zodat elk bedrijf compliant is en verantwoordelijken ’s nachts lekker kunnen slapen.

Licenties op mobiele devices
Elke kantoormedewerker beschikt over een werkplek. Maar ook fabriekspersoneel, horecamedewerkers en chauffeurs hebben steeds vaker de beschikking over (mobiele) devices. Daarnaast wil men altijd en overal kunnen werken. Dus ook thuis, bij voorkeur met dezelfde software als op kantoor.

Hoe gaat u om met licenties? Heeft u alles in eigen beheer en bent u 100% compliant?

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

blikjestelefoon