online hulp

WINDOWS 10, gratis tot 29 juli | Knoworries

 In Knoworries, Licentie, Windows

Windows 10 is inmiddels een jaar op de markt. Bij Knoworries voorzien we werkplekken standaard van Windows 10 en bij de meeste bedrijven hebben we de upgrade naar de nieuwste Windows versie al afgerond.

Vrijwel elk software pakket werkt inmiddels met Windows 10. Werkt een software pakket nog niet met Windows 10 dan moet je je sterk afvragen of dit pakket klaar is voor de toekomst en of je dit wilt blijven gebruiken binnen je organisatie. Met Windows 10 heeft Microsoft sommige van de beste features van Windows 7 en 8 weten te combineren.

Dus Windows10 installeren?

Jazeker. Vorig jaar schreef ik op deze plek dat Windows 10 het eerste jaar gratis is en dat er genoeg tijd was om te wachten. Dat jaar is bijna voorbij. Windows 7 is inmiddels 7 jaar oud, de ondersteuning daarvan blijft de komende jaren nog wel gegarandeerd. Met Windows 10 zorg je ervoor dat je werkplekken weer up-to-date zijn en (gratis) klaar voor de toekomst.

Exact weten welke versie jij nu geïnstalleerd hebt? kijk dan hier.

 

Installeren, slim om zelf te doen?

Zakelijke gebruikers kunnen de installatie van Windows 10 beter over laten aan hun IT afdeling of externe IT partij. Waarom?

  • Je wilt niet dat een installatie bestand van 3 GB door iedereen wordt gedownload ivm internetsnelheid
  • Tijdsverlies, mensen moeten bezig zijn met hun werk en niet met de installatie van software
  • Je wilt gestandaardiseerd werken en niet met verschillende besturingssystemen
  • Is jullie bedrijfsapplicatie wel geschikt voor Windows 10? Laat dit eerst goed testen.

 

Wie mag het niet installeren?

Gebruikers van Windows XP en Vista kunnen helaas niet gratis upgraden. Ook Windows RT krijgt geen upgrade naar Windows 10. Daarnaast zijn de Enterprise versies van Windows 7, 8 en 8.1 niet gratis. Dit omdat Enterprise alleen als upgrade van Windows Pro beschikbaar is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search